Premiera: 5 mai 2006
Hollywood Multiplex Mall,Movieplex, Patria, Cinema Pro, Glendale Bucuresti,
Republica Cluj, Glendale Iasi
PARAMOUNT PICTURES
prezinta
o productie CRUISE/WAGNER
un film de J.J.ABRAMS

MISIUNE: IMPOSIBILA III

TOM CRUISE
PHILIP SEYMOUR HOFFMAN
VING RHAMES
BILLY CRUDUP
MICHELLE MONAGHAN
JONATHAN RHYS MEYERS
KERI RUSSEL
MAGGIE Q
LAURENCE FISHBURNE

Producatori
TOM CRUISE
PAULA WAGNER

Producator executiv
STRATTON LEOPOLD

Scenariul
ALEX KRUTZMANN si ROBERTO ORCI

Regia
J.J. ABRAMS

Durata :130 de minute
Distribuit de : Ro Image 2000
Tom Cruise, unul din cei mai apreciati si de succes actori din lume, se intoarce la unul din rolurile care l-au facut celebru, agentul secret Ethan Hunt, in "Misiune:Imposibila III". Filuml este regizat de J.J. Abrams, care face o combinatie perfecta de actiune, personaje, comedie si drama. Pentru "M:i:III", Abrams si Cruise s-au inspirat din serialul de televiziune original, imprumutand cele mai interesante aspecte - o echipa unita de agenti concentrati in jurul unui leader temerar si eroic, cele mai emotionante situatii de actiune imaginate si schimbari de situatii elaborate care te tin cu sufletul la gura. "M:i:III" este filmul de actiune pe care il astepta intreg publicul. Tema filumului Misiune:Imposibila nu este doar cunoscuta, ci si iconica, fiind original scrisa de Lalo Schifrin.

DESPRE PRODUCTIE
"M:i:III" este un pachet intreg de umor, sentimente, actiune si suspans", apreciaza producatoare Paula Wagner.
Regizorul Abrams spune "Realizarea filmului M:i:III este o oportunitate de neegalat ca regizor si producator. Ai sansa, cu cineva ca Tom si ceilalti actori din distributie, sa ai de-a face cu portretizari emotionante aproape reale ale personajelor”. “Înca de la început, eu si cu Tom am vorbit si ne-am gîndit sa facem un film care sa surprinda prin povestea deosebit de intima si personala”, continua Abrams. “Când auzi “Misiune: Imposibila III”, stii deja ca o sa ai de-a face cu situatii extreme, momente incredibile de actiune. Ideea a fost sa pofitam de oportunitate si sa combinam toate acestea cu o poveste intima, o poveste de dragoste si prietenie, prietenii adevarate între personaje cunoscute deja foarte bine si îndragite”. “Existau unele parti neexploatate ale personajului Ethan Hunt. “Ideea noastra era nu sa facem un film despre spionaj, ci despre un om care este spion. Poate suna ca o simpla problema de semantica, dar daca te lasi furat de idee, întrebarile si raspunsurile ce apar sunt emotionante si fascinante”. Producatoarea Paula Wagner este de acord, “Ethan Hunt are o viata personala, dincolo de meseria lui – ceea ce înseamna ca exista unele conflicte”, spune aceasta. “Cum poti sa mentii sinceritatea în relatiile personale atât timp cât lucrezi pentru Fortele pentru Misiune Imposibila (IMF), una dintre cele mai importante agentii secrete de protectie?” “De asemenea am studiat si relatiile din cadrul IMF”, continua Wagner. “Ethan Hunt si Luther Stickell lucreaza împreuna de foarte multi ani. Au o relatie bazata pe o prietenie solida, iar acest lucru este exploatat în acest film. Cu Tom si Vings ca actori si cu J.J. ca regizor, aceasta relatie a fost tratata cu ironie, cu umor si cu o finete remarcabila. Totul pare foarte real”. O a treia relatie cheie în acest film este cea dintre Hunt si ticalosul Owen Davian, interpretat de Philip Seymour Hoffman. “Confruntarea dintre Ethan si Davian este terifianta – pentru ca Davian este capabil sa faca orice. Ethan nu a avut niciodata de-a face cu un ticalos atât de nemilos si de înfricosator ca personajul lui Philip."

Despre Ethan Hunt
“Înca de la început, am vrut sa fac un film axat pe personaj”, spune Abrams. “Nu vreau sa spun ca nu va fi actiune, chiar va fi din plin – nu era nevoie sa mai specific acest lucru – dar tipul meu preferat de film de spionaj este acela în care ceea ce transmit publicului sa o fac la extremitatea la care se afla si cu un hiperealism astfel încât totul sa devina emotionant de adevarat. Personajele vor trece prin momentele cele mai sfâsietoare, cele mai terifiante, cele mai înspaimântatoare, cele mai haioase. Toate ti se vor parea reale înacest context. Asta am vrut sa aducem în ‘M:i:III’”. “Cred ca mare provocare cu care se confrunta oamenii în viata de zi cu zi este cum sa împace munca cu familia”, spune Cruise. “Cum sa muncesti într-o meserie pe care o adori, dar în acelasi timp sa-ti petreci timpul cu sotia si cu copiii? Ceea ce am facut noi a fost sa ducem aceasta situatie la extrem: nu numai prin faptul ca Ethan trebuie sa împace aceste doua lumi, ci si pentru ca el este spion, astfel ca familia lui de acasa este direct afectata de meseria lui. Am pornit de la o situatie reala si am dus-o la un nivel extrem si incredibil de recreativ”. “Ethan Hunt se afla sub o mare presiune”, spune Paula Wagner. “Trebuie sa fie receptiv si responsabil în ceea ce priveste actiunile lui în serviciul fortelor IMF, dar când acea lume se întâlneste cu viata personala, cum va manevra situatia? Ce se va întâmpla?” Astfel, realizatorii filmului au creat o noua viata pentru Ethan Hunt. La începutul filmului, Hunt este deja retras din serviciul activ – acum antreneaza noi agenti IMF. Odata cu aceasta schimbare, el se îndreapta spre noi aspecte ale vietii, inclusiv casnicia. “În acest film, Ethan poate fi vazut în câteva momente dramatice si emotionante”, spune Michelle Monaghan care o interpreteaza pe Julia, dragostea vietii lui Ethan. “El este cu adevarat îndragostit si vrea ca aceasta relatie sa dureze. Julia este si ea cu adevarat îndragostita de el, dar ea nu stie exact cu ce se ocupa el; pe parcursul filmului, ea îl vede din ce în ce mai abatut si începe sa se întrebe daca nu cumva are ceva de ascuns. Ethan o roaga sa aiba încredere în el, iar ea are”. Monaghan spune ca personajul ei ajuta publicul sa-l cunoasca pe Ethan – omul pe care îl cunosteau doar ca spion – dintr-o alta lumina. “O sa vedem latura vulnerabila a lui”, spune aceasta.

Despre personajul negativ
Abrams subliniaza faptul ca echipa care a scris scenariul a avut o grija deosebita în a crea un personaj negativ pe masura lui Ethan Hunt – unul care sa-l poata înfrunta suficient pe erou. “Este pentru prima oara când Hunt trebuie sa faca fata unui adversar atât de înfricosator, inteligent si misterios, ca personajul interpretat de Philip Seymour Hoffman”, spune Abrams. Hoffman, care recent a obtinut un Premiu Oscar® pentru interpretarea din Capote, intra în rolul lui Owen Davian., cel mai nemilos oponent al lui Ethan Hunt de pâna acum. Pentru Hoffman, Davian este un rol extrem de important. “Nu este doar un personaj negativ, un ticalos – este un psihopat”, spune Hoffman. “El are o incredibila empatie pentru Ethan; cu cât acest om este mai rau, mai întunecat, mai înversunat împotriva eroului, cu atât mai mult publicul îsi va dori mai mult ca eroul sa-l doboare”. “M:i:III” a reprezentat noi provocari pentru Hoffman. “N-am mai jucat niciodata într-un film de actiune”, spune acesta, “si este într-adevar ceva ce mi-am dorit întotdeuna sa fac”. Asa cum spune si Hoffman, Davian joaca un rol important pentru tensiunea din “M:i:III”. “Ethan si Julia sunt extrem de tematori imediat dupa ce se casatoresc. Acest lucru se întâmpla datorita terorii provocate de gândul ca nu stiu ce se va întâmpla an continuare. Oare voi pierde aceasta persoana? Ce se va întâmpla cu mine daca vom ramâne uniti? Personajul meu întruchipeaza cosmarul care îi retine pe oameni sa faca astfel de angajamente, ca cel al casatoriei”.

Despre echipa
Alaturi de Ethan Hunt, ceilalti membrii ai echipei IMF sunt: Luther Strickell (Ving Rhames) – singurul care ia parte la toate cele trei misiuni; Declan (Jonathan Rhzs Mezers); Zhen (Maggie Q) si Lyndsey (Keri Russell). Laurence Fishburne joaca rolul lui Brassel, directorul IMF, iar Billy Crudup este Musgrave, mâna dreapta aa lui Brassel. Ving Rhames interpreteaza rolul expertului în computere, Luther Strickell. În acest film, relatia dintre Luther si Ethan este explorata mai adânc decât oricând pâna acum. “În primele doua filme, ei nu au vorbit niciodata despre vietile lor personale”, spune Rhames. “Acesti doi baieti sunt colegi de munca si prieteni; de aceasta data, ei vorbesc despre acele lucruri despre care vorbesc prietenii”. Keri Russell intra în rolul lui Lindsey Ferris, singurul antrenat care atinge nivelul cel mai înalt de abilitate la care Ethan îsi da acordul ca poate deveni un membru IMF. “Antrenamentul a fost chiar placut”, spune Russell. “Am petrecut cam patru luni si jumptate antrenându-ma cu cascadori – sunt niste atleti incredibili. Am boxat si am învatat diferite tehnici de lupta. A fost foarte interesant”. Pentru Laurence Fishbourne, faptul ca face parte din distributia Misiune: Imposibila III reprezinta realizarea unui vis din copilarie. “Când eram copil, exista acel serial pe care il urmaream, cu acele masini care sareau de pe poduri, se roteau sau orice vrea J.J. ca ele sa faca. Am preluat aceasta idee si am facut acste lucruri în lumea reala”.

Despre locatiile si decorul productiei
Misiune: Imposibila III pastreaza traditia thrillerelor de spionaj, ducând publicul în cele mai exotice locatii internationale. Abrams este atent sa sublinieze faptul ca locatiile au fost alese pentru ca erau parti integrante ale povestii pe care el o transpune. “Înca de la început, J.J. nu a vrut ca Misiune: Imposibila III sa arate super-sofisticat”, explica producatorul de décor, Scott Chambliss, care a colaborat anterior cu Abrams la Fleicity si Alias. “El a vrut ca totul sa para real. A vrut sa inspire realitate personajelor. Acest lucru a însemnat ca locatiile trebuiau sa fie la fel de reale si sa se potriveasca perfect cu Misiune: Imposibila III”. Pentru a inspira aceasta realitate, realizatorii filmului au ales, cu cuvintele lui Chambliss, “o secventa imensa în Vatican, o secventa imensa pe un acoperis din Shangai si o scena imensa într-o fabrica din Berlin”. Pentru a gasi acele locatii unice pe care le dorea, Chambliss a calatori foarte mult în acest scop. “Am vizitat câteva dintre cele mai uimitoare si încântatoare locatii din lume”, spune acesta fermecat. “Fiecare tara pe care am vizitat-o oferea incredibile oportunitati si provocari, de asemenea. Cautam locuri cu puternica încarcatura dramatica ”. Filmarile au început în Roma. Prima secventa de actiune a fost filmata pe Râul Tibru, care trece prin mijlocul orasului. Tom Cruise si ceilalti actori care i-au interpretat pe ceilalti membrii ai echipei IMF – Ving Rhames (Luther), Jonathan Rhys Meyers (Declan) si Maggie Q (Zhen) – au luat parte la o cursa de urmarire la viteza maxima cu o barca pe Tibru, având un fundal incredibil, imaginea Vaticanului. De la Roma, productia s-a mutat la sud, la Palazzo Reale Della Reggia Di Caserta, lânga Napoli. Scena implica o petrecere pentru 300 de persoane pe o scena imensa. De acolo, productia s-a mutat la Shanghai, China, unde a fost descoperita o locatie unica în lume. “Shangai este un oras futuristic, science-fiction”, spune Abrams. “Shangai este cu adevarat uimitor”, adauga Chambliss. Producatorii au mai descoperit în apropierea Shangaiului mai multe sate de pescari care traiesc înca în cea mai mare parte la fel cum traiau cu secole în urma. Astfel, scenaristii au decis sa introduca în poveste si aceasta parte a tarii. Xitang este un sat de pescari antic la doua ore de Shangai. Se estimeaza a avea în jur de 1000 de ani. O locatie în Statele Unite a fost un fel de întoarcere acasa pentru Abrams. În timpul pregatiri filmarilor în casa lui Ethan Hunt, Abrams l-a rugat pe Chambliss sa realizeze decorul casei în stilul casei lui. Dupa cum spune Michelle Monaghan, regizorul era mai apoi nerabdator sa vada cum arata decorul în stilul propriei sale case.

Despre distributie
TOM CRUISE (Ethan Hunt / producator) a atins un succes fara precedent pe parcursul a doua decade si jumatate de cariera ca actor si producator în filmele sale care au adus profituri de peste 6 miliarde de dolari. De trei ori nominalizat la Oscar, el si-a pus în ultimul timp faima si notorietatea în slujba educatiei si a proiectelor umanitare. Cel mai recent film al lui Cruise, Razboiul Lumilor, a marcat cea de-a doua colaborare cu regizorul Steven Spielberg; în 2002, Cruise a jucat în thriller-ul lui Spielberg Minority Report. În prezent este în faza de pre-productie a cunoscutei francize Misiune Imposibila – 3. Prima serie a acumulat peste un miliard de dolari.Tot în aceste zile, este producator penru Ask the Dust. Recent, Cruise si Paula Wagner (producator executiv al Razboiul Lumilor împreuna cu Edward Zwick si Marshall Herskovitz au produs Ultimul Samurai care a acumulat un miliard de dolari. Pentru rolul din acest film a primit cel de-al treilea Glob de Aur. Drumul catre consacrare a început pentru Tom Cruise în 1983, odata cu rolul din Risky Business, pentru care a fost nominalizat la Globul de Aur. Mai apoi, Cruise întruchipeaza unul dintre cele mai memorabile personaje ale anilor ’80 si anume Maverick, un pilot foarte experimentat, în Top Gun, film care a batut recordurile de încasari în 1986. Acest rol l-a transformat pe Cruise într-unul dintre cei mai bine platiti actori de la Hollywood, el beneficiind de roluri si în alte productii de succes precum Rain Man si The Color of Money (filme distinse cu premiul Oscar); All the Right Moves, Legend, Cocktail, Days of Thunder, Far and Away, The Firm si Interview with the Vampire. În 1989, Cruise a fost pentru prima data nominalizat la premiile Oscar si a primit primul sau Glob de Aur pentru rolul pricipal din Born on the Fouth of July. A obtinut numeroase distinctii, printre care si o nominalizare la Globul de Aur, au urmat în 1992 odata cu fimul lui Rob Reiner A Few Good Men. Cruise si-a început cariera de producator în 1993 când, împreuna cu Paula Wagner a pus bazele companiei de productie Cruise / Wagner Productions. În 1996 au creat filmul de mare succes Mission: Imposible si, în acelasi an, Cruise i s-a alaturat regizorului Cameron Crowe pentru mult apreciata productie Jerry Maguire, care i-a adus lui Tom Cruise o a doua nominalizare la Oscar pentru ‘Cel mai Bun Actor’ si al doilea Glob de Aur. În 1999, Tom Cruise a facut parte din distributia filmului Magnolia,. Bucurându-se de aprecierea criticilor, prestatia sa din acest film i-a adus o a treia nominalizare la Oscar si un al treilea Glob de Aur, de aceasta data pentru ‘Cel mai Bun Actor în Rol Secundar’. Cruise a trecut în noul mileniu fiind atât producator, cât si protagonistul filmului Mission: Impossible – 2. Filmul The Others a fost produs tot de compania sa, marcându-se astfel prima colaborare cu regizorul Alejandro Amenabar. Vanilla Sky a prilejuit a doua colaborare a lui Tom Cruise cu regizorul Cameron Crowe, câstigator al unui premiu Oscar. Unul dintre cele mai recente filme în care a putut fi vazut este Colateral, regizat de Michael Mann. Ca actor, Tom Cruise s-a impus drept unul dintre cei mai buni si mai straluciti, lucrând alaturi de regizori de elita precum: Stanley Kubrick, Martin Scorsese, John Woo, Brian De Palma, Ron Howard, Neil Jordan, Tony Scott, Ridley Scott, Rob Reiner, Sydney Pollack,Barry Levinson, Oliver Stone si Steven Spielberg. A avut si privilegiul de a juca alaturi de actori foarte talentati precum: Dustin Hoffman, Cuba Gooding Jr., Renee Zelweger, BradPitt, Julianne Moore, Gene Hackman, Jack Nicholson si Paul Newman.

MICHELLE MONAGHAN (Julia) va fi în curând vazuta în filmul Gone Baby Gone,regizat de Ben Affleck si bazat pe cartea scrisa de Dennis Lehane (Mzstic River). Anul trecut, Michelle si-a facut o lansare exploziva pe marele ecran si a primit aprecieri multiple pentru rolul din Kiss Kiss Bang Bang, film in care joaca alaturi de Robert Downey Jr. si Val Kilmer. Filmul a fost lansat la Festivalul de la Cannes. Apoi, a interpretat un rol alaturi de Charlize Theron, Frances McDomand si Sissy Spacek în North Country. Michelle debutat în film cu Perfume, regizat de Michael Rymer. Urmatorul rol a fost cel al secretarei lui Richard Gere în Faithful, regizat de Adrian Lyne. A mai jucat alaturi de familia Douglas în It Runs in the Family; alaturi de Anthony LaPaglia si Allison Janney în Winter Solstice; si a mai aparut în Mr. & Mrs. Smith.

PHILIP SEYMOUR HOFFMAN (Owen Davian) a jucat cel mai recent în Capote, pentru care a fost si producator executiv. Îndelung aclamat, Hoffman a fost onorat de optsprezece grupuri de critici de film ca fiind cel mai bun actor al anului pentru interpretarea rolului principal din filmul anterior amintit. De asemenea, a primit si Globul de Aur pentru cel mai bun actor (drama) si un Premiu Oscar. Anterior, Hoffman a jucat în filme ca: Cold Mountain; Along Came Polly; The Party's Over; Owning Mahowny; Red Dragon; Punch-Drunk Love; 25th Hour; Love Liza; State and Main; Flawless; Magnolia; The talented Mr. Ripley; Boogie Nights; Happiness; Patch Adams; The Big Lebowski; Twister; Scent of a Woman; Nobody's Fool.

DESPRE REALIZATORII FILMULUI
J.J. ABRAMS (regizor) este co-creatorul si producatorul executiv al serialelor de televiziune de un imens succes Lost, Alias si Felicity. În 2005, a obtinut doua Premii Emmy, ambele pentru serialul Lost.Prima nominalizare la Premiile Emmy a primit-o în 2002 pentru Alias. Abrams este scenaristul unor filme ca Armageddon; Forever Young (cu Mel Gibson); si Regarding Henry (cu Harrison Ford). Nascut în New York si crescut în Los Angels, Abrams si-a descoperit pasiunea pentru filme la vârsta de opt ani când bunicul lui l-a dus la Turul Studiourilor Universal. Abrams a produs mai multe filme, printre care: The Pallbearer; The Suburbans (cu Jennifer Love Hewitt). A mai aparut pe marele ecran ca actor în Diabolique si Six Degrees of Separation.

PAULA WAGNER (producator) si Tom Cruise au format un parteneriat înfiintând Cruise | Wagner Productions în 1993. Împreuna, ei au produs mai multe filme ca: blockbusterele Mission Impossible si M:I:2; Vanilla Sky si Elizabethtown, regizate de Cameron Crowe; The Others; Without Limits; Ask the Dust. Wagner a servit vara trecuta ca producator executiv al fenomenului War of the Worlds. Wagner si Cruise au mai produs The Last Samurai, în care a jucat Tom Cruise, si Shattered Glass, care a reprezentat debutul regizoral al lui Billy Ray.